Спеціальні потреби

Данські інструктори навчатимуть українських військових


Фото: Українські військові проходять навчання у Великій Британії, 25 червня 2022 року
Фото: Українські військові проходять навчання у Великій Британії, 25 червня 2022 року

Данія надішле до Великої Британії інструкторів, щоб навчати українських військових, повідомило Міністерство оборони Данії в середу.

"Данія підтримає британський проект із навчання і спрямує 130 данських військових а також навчатиме українських військових в Данії", - йдеться в заяві Міністерства оборони країни.

В четвер міністри оборони Великої Британії, Данії та України проведуть зустріч в Копенгагені, щоб обговорити співпрацю з військової підтримки України та розмінування, пише Reuters.

Раніше цього місяця про участь в британській програмі навчання українських військових оголосили Канада та Швеція.

«Війна Росії проти України триває вже більше п’яти місяців, і надзвичайно важливо, щоб решта світу продовжувала підтримувати Україну в її боротьбі за суверенітет і самовизначення. Важливо, що Швеція є частиною цих зусиль, і шведські інструктори сприятимуть зміцненню обороноздатності України»,- заявив міністр оборони Швеції Пітер Хултквіст 7 серпня.

4 серпня про приєднання до програми тренувань українських військових оголосила Канада. Збройні сили Канади надішлють до Великобританії 225 військовослужбовців, більшість з яких працюватимуть інструкторами спільно з британськими військовими задля навчання українських Збройних сил. Перші курси під керівництвом Канади проходитимуть за гнучкою навчальною програмою, зосередженою на індивідуальних навичках, необхідних для бойових дій на передовій, включно з поводженням зі зброєю, наданням першої допомоги на полі бою, польовими вміннями, тактикою патрулювання та законами збройних конфліктів.

В програмі з тренувань українських військових у Великій Британії візьмуть участь близько 10 тисяч українців.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG