Спеціальні потреби

Трамп зважує варіанти стосовно зустрічі з Північною Кореєю


Президент США Трамп розглядає три чи чотири можливі дати, а також п’ять можливих місць проведення для своєї зустрічі з лідером Північної Кореї Ким Чен Ином, додавши, що не ясно, чи зустріч відбудеться.

Трамп в інтерв’ю Fox News Channel сказав, що зустріч кандидата на посаду держсекретаря США Майка Помпео з Кімом в Північній Кореї протягом минулих тижнів, була незапланованою.

«Він не мав зустрічатись з Кім Чен Ином, але він це зробив. Вони організували можливість для нього привітатись під час його перебування там», - сказав Трамп, додавши, що він хотів виставити в публічний доступ «неймовірні» фото їх зустрічі.

Північна Корея розробила ядерні ракети, здатні сягнути Сполучених Штатів, що призвело до зростання міжнародного напруження і Трамп сподівається переконати Кім Чен Ина від цього відмовитись. Зустріч Трампа та Кіма буде першою для президента США та лідера КНДР.

Президент Південної Кореї Мун Чже Ін має зустрітися з Кімом в п’ятницю. Посадовець Білого дому повідомив, що Трамп може зустрітись з Муном перед зустріччю на наувищому рівні США та Північної Кореї.

Трамп заявляв про намір провести зустріч з Кімом в травні, або червні. «Можливо, я з усією повагою швидко покину зустріч, однак ..., можливо, ця зустріч і не відбудеться, - сказав він телефоном Fox News, - хто знає. Однак, зараз вже можу сказати, що вони хочуть зустрітись».

Дивіться також: Промова Макрона у Конгресі США - найважливіші заяви

Промова Макрона у Конгресі США - найважливіші заяви. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:03:14 0:00

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG