Спеціальні потреби

Трамп підписав указ: робочі місця у США в першу чергу для американців


Білий дім підкреслює, що не потерпить заміщення американців дешевої іноземної робочої силою

Сьогодні я підписую указ, щоб гарантувати, що федеральний уряд живе за дуже простим правилом: наймай американців
Дональд Трамп

Президент США Дональд Трамп у понеділок підписав указ про пріоритетний найм американців на роботу, покликаний запобігти заміщенню американських працівників іноземними. Як підкреслюється у заяві Білого дому, адміністрація Трампа «не потерпить звільнення працьовитих американців в гонитві за дешевою іноземною робочою силою».

«Ми переконані, що робочі місця потрібно в першу чергу пропонувати американцям», - заявив президент.

"Сьогодні я підписую указ, щоб гарантувати, що федеральний уряд живе за дуже простим правилом: наймай американців", - заявив Дональд Трамп.

Указ наказує федеральним відомствам надавати перевагу американцям при розподілі вигідних федеральних контрактів.

«З боку федеральних роботодавців було б несправедливо замінювати кваліфікованих американців працівниками з інших країн», - наголошується в заяві Білого дому.

Відповідно до президентського указу всі федеральні відомства повинні будуть пройти внутрішню перевірку, щоб упевнитися, що на конкурсні посади призначаються лише громадяни США.

Указ також націлений на боротьбу з аутсорсингом, особливо в умовах пандемії, через яку мільйони американців втратили роботу.

"Під час пандемії президент Трамп виконував свою обіцянку ставити американських робітників на перше місце. У той час як країна оговтується від наслідків пандемії, президент Трамп вжив заходів, щоб американським працівникам не доводилося залишатися в стороні, поки їх замінюють новою іноземної робочої силою, - відзначають в Білому домі. - Щоб захистити робочі місця для американців, президент Трамп призупинив допуск до країни нових іммігрантів за низкою категорій віз".

Зокрема, президент ініціював реформи у програмі віз типу H-1B з метою зробити пріоритетом високооплачуваних працівників і закрити лазівки, щоб американські працівники не були витіснені дешевою іноземною робочої силою.

"Президент США підписав сьогодні указ, який вдається до кроків для запобігання заміщенню американських працівників іноземними працівниками. Припинення шахрайства та зловживань у системі віз H-1B та захист американських працівників є пріоритетами Міністерства праці США та адміністрації", - твітує голова Міністерства праці США Скалія.

Нагадаємо, що у квітні 2017 року Трамп підписав указ Hire American Buy American ( «Наймай американців, купуй американське»), який переслідує аналогічну мету.Президент неодноразово наголошував на необхідності створювати і зберігати робочі місця в країні.

«Створюючи робочі місця, ми перетворимо життя людей», - заявив він, виступаючи в Економічному клубі Нью-Йорка в листопаді 2019 року.

Дивіться також: Експлейнер: Голосування поштою у США

Експлейнер: Голосування поштою у США. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:01:42 0:00

  • 16x9 Image

    Російська служба "Голосу Америки"

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG