Спеціальні потреби

Президент Трамп привітав дітей з Різдвом і ледь не розсекретив Санта-Клауса


У переддень Різдва, президент США Дональд Трамп та його дружина Меланія привітали дітей зі святом, під час телефонного спілкування з Білого дому.​

За різдвяною традицією, Північноамериканське командування ВПС США (NORAD) проводить акцію "Відслідкуй політ Санти". У цей вечір перед Різдвом частина дітей, які дзвонили до NORAD мали змогу поспілкуватись з президентом США та першою леді телефоном.

"Допомагати дітям по всій країні слідкувати за польотом Санти стає однією з моїх улюблених традицій! Президент та я з задоволенням співпрацювали з проектом NORAD Санта у переддень Різдва", - написала Меланія Трамп у Twitter.

Під час спілкування з семирічним хлопчиком президент Трамп запитав його, чи в своєму віці він вірить у те, що Санта існує.

"Ти все ще віриш у Санту? – запитав Трамп, за повідомленням журналіста з прес-пулу. – Адже у сім настає межа, так?"

Після привітання дітей, президент та перша леді відвідали різдвяне богослужіння в Національному Соборі США.

У минулі роки, президентське подружжя США відвідувало передріздвяні богослужіння у Флориді, де розташовано маєток Трампа. Однак, через те, що переговори з питань бюджету з Конгресом затягнулись на Різдвяні свята, подружжя залишилось в Вашингтоні.

Часткове закриття роботи уряду, спричинене нестачею рішення стосовно бюджету, не вплинуло на традицію NORAD "Відслідкуй політ Санти".

За традицією, що почалась з 1958 року, Північноамериканське командування військово-повітряних сил США (NORAD) у переддень Різдва повідомляє про переміщення санчат Санта-Клауса.

"NORAD слідкує за польотом Санти" – це магічна традиція, про яку знають у світі і яка приносить радість поколінням сімей", - говорить аташе ВПС США при Американському посольстві в Індії в жартівливому передсвятковому відео Посольства.

"Яким чином Санті вдається відвідати стільки будинків за одну ніч? NORAD все ще намагається це з’ясувати", - додає він.

Навіть у випадку, якщо часткове закриття уряду, оголошене ввечері 21 грудня триватиме і на Різдво, традицію з відслідковування польоту Санти буде дотримано. В цьому допоможуть численні волонтери програми.

"У випадку часткового закриття уряду, NORAD продовжить свою 63-річну традицію "NORAD слідкує за польотом Санти" 24 грудня", - оголосило командування у Twitter.

"Військовослужбовців, які втілюють "NORAD слідкує за польотом Санти" підтримують 1500 волонтерів, які щороку роблять втілення програми можливим", - йдеться в заяві.

Дивіться також: ​Як військові стежать за пересуванням Санта-Клауса

Як військові стежать за пересуванням Санта-Клауса. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:01:13 0:00

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG