Спеціальні потреби

Трамп заявив, що федеральні силовики врятували американське місто від знищення - у Демократичній партії кажуть про "право на протест"


Якби федеральний уряд та його прекрасні правоохоронці (Міністерство внутрішньої безпеки) не прибули до Портленда тиждень тому, Портленда би не було - його б спалили та зруйнували до фундаменту

Президент США Дональд Трамп у середу підтримав дії федеральних силовиків, які у Портленді, використовуючи силу та спецзасоби охороняють урядові будівлі від нападів протестувальників. Силовики стали об'єктом критики з боку ЗМІ, оглядачів за те, що в окремих випадках працюють без розпізнавальних знаків, тощо. Інші оглядачі відзначають, що протестувальники у Портленді вдаються до вандалізму, завдають шкоди будівлям, використовують силу проти правоохоронців, тощо.

Проти присутності силовків виступила місцева влада, зокрема мер Портленда і губернатор Орегону. Вони заявили, що федеральні агенти проявляють надмірну жорстокість, зокрема і до мирних демонстрантів.

"Якби федеральний уряд та його прекрасні правоохоронці (Міністерство внутрішньої безпеки) не прибули до Портленда тиждень тому, Портленда би не було - його б спалили та зруйнували до фундаменту. Якщо мер та губернатор штату негайно не зупинять злочинність та насильство з боку анархістів та провокаторів, федеральний уряд увійде (у місто - прим. ГА) і зробить роботу, яку мали зробити місцеві правоохоронців!", - заявив президент США у середу на своїй сторінці у соціальній мережі Twitter.

Трамп та його прихильники заявляють, що заворушення, вандалізм, високий рівень злочинность є характерною рисою міст, де влада належить політикам-демократам.

У Демократичній партії США дії силовиків засуджують.

"Розміщення президентом Трампом федеральних сил у Портленді та потенційно інших американських містах викликає осуд. Мініст юстиції Барр, міністр оборони Еспер, міністр внутрішньої безпеки Вульф та міністр природних ресурсів Бернхардт повинні недопустити використання своїх сил та агентів проти людей, які використовують своє право на протест", - заявила напередодні впливова сенаторка-демократка Елізабет Воррен.

Напередодні міністр юстиції США Барр став на захист жорстких дій влади у відповідь на протести. Він заявив, що протести, які відбуваються в Портленді та в інших містах США перетворились на безчинства і відійшли просто від вимог реформування поліції та захисту меншин. Слухання, що відбулись у вівторок тривали п‘ять годин.

Дивіться також: Авто з аукціону США - вигоди й ризики

Авто з аукціону США - вигоди й ризики. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:06:15 0:00

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG