Спеціальні потреби

Трамп побачив гру в падінні курсу рубля


Обмін валют, Москва, 10 квітня, 2018
Обмін валют, Москва, 10 квітня, 2018

«Росія та Китай грають в гру валютної девальвації, а США продовжують піднімати відсоткові ставки. Це не прийнятно!», - зауважив Трамп у Twitter.

Аналітики ж пов'язують девальвацію рубля з новим раундом санкцій проти Росії, введеним з боку США, а також з очікуваннями запровадження подальших санкцій в зв’язку з ситуацією в Сирії. Перші угоди з доларом США в понеділок на Мосбіржі пройшли в діапазоні 62,4 – 62,2 рублів за долар, повідомляє агентство Інтерфакс.

«Рубль падає як камінь через уявлення про те, що США посилюють фінансову війну проти Росії, і Росія може постати перед свіжими санкціями від США за хімічну атаку в Сирії», - написав Голгер Жепіц, головний редактор видання Welt.

"Рубль слабшає, адже Росія очікує на свіжі санкції США через Сирію", - наголошує журналіст Bloomberg в Москві.

«Виглядає так, що санкції справді болючі. Рубль впав більше, ніж на 3% по відношенню до долара і ризики дефолту підстрибнули на більш, ніж 20% після того, як США ввели нові санкції проти пов’язаних з Кремлем мільярдерів. Тепер Франції залишилось закрити Лазуровий берег для російських олігархів і гра для Путіна буде скінчена», - зазначив Жепіц у Twitter 9 квітня.

Рубль коливався між здобутками і втратами в той час, як інвестори отримали оголошення нових санкцій, націлених на покарання Кремля за підтримку сирійського лідера Башара аль-Асада, наголошує Bloomberg

Минулого тижня, після введення найпотужніших санкцій США, курс рубля впав найбільше з 2015 року.

«Російські фінансові ринки залишаються надзвичайно нервовими і нестабільними – в короткостроковому фокусі щодо масштабу та риторики стосовно нових американських санкцій», - наголошують аналітики російської служби Societe Generale SA.

Дивіться також: Час-Тайм. США готують санкції проти РФ через підтримку Асада - Гейлі

Час-Тайм. США готують санкції проти РФ через підтримку Асада - Гейлі
please wait

No media source currently available

0:00 0:15:00 0:00

  • 16x9 Image

    Оксана Бедратенко

    Вебредакторка, журналістка, економічна оглядачка Української служби Голосу Америки. Висвітлюю теми міжнародних санкцій, економіки воєнного часу, світові тенденції на ринках нафти та газу, новини фінансової сфери. Пояснюю просто складні теми міжнародних відносин, економіки США, України та світу, як в розлогих статтях, так і в коротких графічних відео.

XS
SM
MD
LG