Спеціальні потреби

Трамп планує створити єдине Космічне командування США


Trump SNL
Trump SNL

Президент Дональд Трамп планує підписати до кінця року розпорядження про створення Космічного командування США як важливого військового командування.

Віце-президент Майк Пенс зробить оголошення про це у вівторок у космічному центрі Кеннеді, на мисі Канаверал, штат Флорида, повідомили двоє чиновників США, а Трамп може підписати наказ уже в вівторок.

Цей крок відокремлений від цілі Трампа створити «космічні сили» як незалежне відгалуження збройних сил, але може стати кроком у цьому напрямку.

Космічне командування ВПС США, яке вже існує, було б ключовим компонентом нового сполученого об'єднання і вивело б космос до такого ж статусу, як і Кіберкомандування США.

Цей крок фактично відтворить Космічне командування США, яке існувало у 1985-2002 роках. У результаті терактів 11 вересня його розформували, щоб можна було створити Північне командування США із орієнтацією на захисті батьківщини.

Хоча Космічне командування ліквідували, його функції продовжувало виконувати Стратегічне командування США, а ВПС зберегли свою провідну роль у космосі через Космічне командування ВПС.

Дивіться також: Щасливі інженери NASA святкують успішне приземлення зонда InSight на Марс

Щасливі інженери NASA святкують успішне приземлення зонда InSight на Марс. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:00:51 0:00

XS
SM
MD
LG