Спеціальні потреби

Росія вступилась за Трампа в ООН на офіційному рівні


Віталій Чуркін, посол Росії в ООН
Віталій Чуркін, посол Росії в ООН
Дії Росії підкреслюють незвичні зв'язки між кандидатом-республіканцем та Кремлем

У вересні Росія офіційно виступила зі скаргою проти високопосадовця ООН за критику кандидата у президенти США від Республіканської партії Дональда Трампа та ряду європейських політиків. Про це повідомляє інформаційна агенція AP.

Віталій Чуркін, посол Росії в ООН, озвучив усний демарш генсеку ООН Пан Гі Муну 13-го вересня проти низки промов верховного комісара ООН з питань прав людини Зейда Раад аль-Хусейна, в яких той розкритикував "демагогів", зокрема Дональда Трампа та кількох європейських політиків-популістів, прирівнявши їх тактику до пропаганди терористичного угрупування ІДІЛ - відзначають в АР.

"У ймовірно найбільш доленосних виборах для лідерів цієї країни, призначених на осінь цього року, ми вже побачили лобову атаку - замасковану під виглядом виклику усталеним табу - на певні фундаментальні, здобуті дорогою ціною основи пристойності та соціальної єдності, які сприймає американське суспільство", - серед іншого заявив аль-Хусейн.

Демарші рідко стосуються конкретних осіб, не кажучи вже про скарги Росії з приводу того, як ООН ставиться до американського політика

Демарш Чуркіна проти критики Трамп є безпрецедентним, відзначають в АР.

"Дії Росії підкреслюють незвичні зв'язки між кандидатом-республіканцем та Кремлем", - пишуть у AP.

"Демарші або формальні, дипломатичні звернення є щоденним явщием. В ООН їх здебільшого застосовують з приводу широких політичних питань, а іноді - у якості форми скарг. Але демарші рідко стосуються конкретних осіб, не кажучи вже про скарги Росії з приводу того, як ООН ставиться до американського політика", - пишуть АР.

У представництві Росії в ООН та таборі Трампа не стали коментувати ситуацію.

Дивіться також: Новий генсекретар ООН Ґутерреш добре розумітиме українські питання - Єльченко

Новий генсекретар ООН Ґутерреш добре розумітиме українські питання - Єльченко. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:04:06 0:00

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG