Спеціальні потреби

130 торнадо у США забрали життя п’яти людей за вихідні


Протягом суботи та неділі метеорологи нарахували понад 130 смерчів, що пронеслися центрально-західними штатами. У штаті Оклагома, загинуло п’ятеро людей, десятки осіб отримали поранення. Пошкоджено будинки, лікарня, в’язниця, база повітряних сил США. Всі п’ятеро, як повідомляють офіційні особи, померли ще у неділю після того, як смертоносна стихія вдарила по північно-західному містечку Вудворд з населенням у 12 тисяч. Серед загиблих батько та його двоє доньок. Торнадо вщент зруйнував трейлер, в якому вони переховувалися.

«У це важко повірити, аж поки не побачиш все на власні очі. Комусь вдалося врятуватись, іншим – не пощастило. Машини кидало в сторони як іграшки. Який хаос», – згадує мешканець міста.

Від потужних вітрів повалено дерева, пошкоджено лінії електропередач. Багато мешканців Вудворда навіть не мали змоги вчасно знайти притулок, оскільки блискавка вивела з ладу систему попередження та сирени.

Зараз до міста, де понад вісім тисяч мешканців залишись без електропостачання, прибуває продовольча допомога, вода, розкладачки.

На місце подій приїхала губернатор Оклахоми Мері Фоллін, щоб оцінити масштаб втрат:

«Мене надихає, наскільки швидко та згуртовано громада Вудворда та інші мешканці штату відгукнулась на біду постраждалих і наскільки люди готової допомагати своїм сусідам».

Загалом торнадо завдали збитків у чотирьох штатах – Оклагомі, Канзасі, Айові та Небрасці. Найбільше смерчів – понад сто – зафіксували у Канзасі. Там поранення отримали десятки людей. В Айові від торнадо пошкоджено лікарню, втім, завдяки вчасним та злагодженим діям персоналу – жертв вдалося уникнути.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG