Спеціальні потреби

Українці очікують інфляції у разі підняття пенсій та зарплат - результати опитування


Більшість учасників голосування на сайті Голосу Америки вважають, що після підвищення пенсій та зарплат уряд не зможе стримати інфляцію.

На початку тижня ми запитали глядачів Голосу Америки, чи вдасться уряду України, у разі підняття пенсій та зарплат, стримати інфляцію?

Голоси майже 700 учасників опитування розподілились наступним чином:

Так - 5%

Ні - 88%

Не знаю - 5%

Як відомо, Віктор Янукович пообіцяв збільшити соціальні виплати. Багато експертів пов'язують це із наближення парламентськихвиборів та зазначають, що знайти в державному бюджеті необхідні кошти буде непросто.

Подорожчання російського газу та відсутності кредитів МВФ - це далеко не найсприятливіший фон для обіцяного Януковичем ще в ході президентської кампанії покращення життя.

Опоненти президента Януковича також нагадують, як декілька років його політична сила, будучи в опозиції, критикувала аналогічні кроки Юлії Тимошенко. Виплату так званої «Юліної тисячі» називали популізмом, а екс-прем'єру, яка нині знаходиться в ув'язненні, закидали розкручування інфляції.

Протягом тижня дискусія з цього приводу точилась на сторінці Української служби Голосу Америки у мережі Facebook.

Ось деякі із отриманих нами відповідей:

"Інфляцію не вдасться стримати. Економіка зростає лише на словах. Щоб це зрозуміти достатньо просто вийти на вулицю із урядових кабінетів", - каже Володимир Король зі Львівщини.

"Пенсії потрібно неодмінно піднімати. Моя мати після виходу на пенсію працювала десять років вчителькою, а тепер отримує 100 євро на місяць. Уряд повинен і пенсії піднімати, і шукати шляхи стримати інфляцію" - каже Юлія Демченко із Дніпропетровська.

"Щоб стримати інфляцію при дефіцитному бюджеті треба або реальне збільшення ВВП, або - зовнішні займи. Ця влада не здатна ні на перше, ні на друге, вона запрограмована на власне збагачення. Громадянам не треба бути економістами, щоб зрозуміти це. Ціни зростають, а підприємства зачиняються одне за одним", - каже Володимир Гайворонський.

Нагадуємо, що ваші коментарі висловлені на наших Facebook чи Twitter сторінках, можуть бути процитовані в ефірі Час-Time у неділю.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG