Спеціальні потреби

Держсекретар США говорив з президентом Китаю про початок нової ери у відносинах


Держсекретар США Тіллерсон та президент Китаю Сі Цзіньпінь.
Держсекретар США Тіллерсон та президент Китаю Сі Цзіньпінь.

Держсекретар США Рекс Тіллерсон завершує своє азійське турне візитом до Китаю, де він зустрівся з Президентом країни Сі Цзіньпінем. Сторони говорили про початок нової ери у двосторонніх відносинах.

«Президент Трамп дуже цінує контакти, які вже відбулися між Вами…, особливо довгу телефонну розмову, під час якої відбувся плідний обмін думками відносного того… як Китай бачить розвиток своїх відносини зі США та президентом Трампом. Президент дуже хоче покращити це розуміння та чекає на можливість приїхати з візитом», заявив держсекретар Тіллерсон.

За непідтвердженими даними, президент Трамп планує зустрітися з китайським колегою у Флориді вже наступного місяця.

Перед візитом до Китаю, Тіллерсон відвідав Японію та Південну Корею. Серед інших питань, особливу увагу було приділено ядерній загрозі з боку КНДР.

Тим часом, Північна Корея в неділю повідомила про тестування нового потужного ракетного двигуна. Лідер КНДР Кім Чен Ін назвав випробування успішним та пообіцяв, що скоро «світ побачить важливість сьогоднішньої епохальної перемоги».

Дивіться також: У військово-морському флоті США сподіваються використати обіцяні Трампом бюджетні гроші на модернізацію застарілого авіаційного парку

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG