Спеціальні потреби

Human Rights Watch: У Китаї затримано сотень тибетців


香港维港渡海泳再度登场
香港维港渡海泳再度登场

Правозахисна організація Human Rights Watch заявила, що органи влади Китаю затримали сотень тибетців, які нещодавно повернулися з Індії, де отримали релігійне вчення від свого духовного лідера Далай-лами, який перебуває там у вигнанні.

Організація зазначила, що, за її даними, це вперше від 1970-их років, що таке велике число пересічних тибетців із чинними візами і паспортами було затримано і змушено проходити «політичне перевиховання».

Китай не подав деталей розправи над тибетцями. Проте офіційне агентство новин Китаю «Сіньхуа», посилаючись на заяву речника МЗС КНР Лю Вейміня, зазначило, що заходи для зміцнення «соціального менеджменту» у тибетських регіонах Китаю є необхідними для боротьби із «сепаратистською діяльністю». Лю сказав, що йому нічого не відомо про затримання тибетців.

У заяві Human Rights Watch зазначається, що розправа є «порушенням китайських та міжнародних законів» і закликається до негайного звільнення затриманих тибетців.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Розсилка

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG