Спеціальні потреби

Напередодні Дня подяки Барак Обама помилував двох індиків


Барак Обама здійснив традицію помилування індиків у Білому домі
Барак Обама здійснив традицію помилування індиків у Білому домі

Напередодні національного свята американців Дня подяки, президент США Барак Обама помилував двох індиків, яким пощастило не потрапити на чийсь святковий стіл. Історія Дня подяки походить від перших європейських поселенців, які вижили за допомогою корінного населення Америки – індіанців. Традиція помилування індика не така стара, але міцно закріпилась в американському суспільстві.

В оточені своїх доньок та в невимушеній атмосфері, Барак Обама подарував життя індику на ім’я Яблуко, та його дублеру Сидру. Президент скористався нагодою, нагадати американцям про суть Дня подяки:

«Це час побути з рідними та можливість проявити співчуття ш турботу про незнайомих людей. Саме на цих цінностях була збудована наша громада, ще до створення нації, коли на нашій землі ще нічого не було».

Національна федерація виробників індиків вперше подарувала індика президенту у 1947-му році, коли господарем Білого дому був Гері Трумен. Роками птахів запікали до святкового президентського столу. Традиція помилування індика почалась за Джорджа Буша старшого у 1989-му році. З його сином стався і перший кумедний випадок, коли індик вирішив атакувати президента.

Цьогорічні щасливчики були вирощені на фермі у Каліфорнії і відібрані за своїми зовнішніми даними з 20 тисяч птахів. Решту свого життя вони проведуть на фермі-музеї першого президента США неподалік американської столиці.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Розсилка

Відео - найголовніше

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG