Спеціальні потреби

День подяки по-вегетаріанськи – з індиком не на столі, а за столом


Приблизно 45 мільйонів індиків у День подяки опиняться на святковому столі американців поряд із солодкою картоплею та іншими стравами. Однак, далеко не всі погоджуються з цією традицією. Люди, яким небайдужа доля птахів, відзначили День подяки з індиком не на столі, а за столом.

У притулку для тварин Поплер Спринґ волонтери збираються навколо стола, щоб приготувати святковий обід. Втім, тут обід на День подяки відрізняється від традиційного.

«Мільйони індиків гинуть на День подяки. У нас тут індики, яких вдалося врятувати, так що вони наші почесні гості», – каже власниця притулку Террі Каммінґс

Традиційно в Америці індик – невід’ємна частина страви, яку подають на День подяки, однак у цьому притулку вже 14 років Террі Каммінґс зі своїм чоловіком влаштовують святковий обід разом з індиками.

«Ми просуваємо ідею співчуття до тварин, ми хочемо показати людям, що є інші шляхи відсвяткувати День подяки, не вбиваючи для цього тварин. Ми для них накрили стіл з улюбленими стравами. Більшості птахів – індикам та курям – подобаються в принципі будь-які фрукти. І, як не дивно – тофу, про що ми дізнались випадково», – каже Террі Каммінґс.

Після банкету для птахів, до святкового столу сідають люди. Тут на День подяки накривається, за словами Террі, найбільший у світі вегетаріанський шведський стіл. Цього року сюди поділитися власними стравами та спробувати вироби інших приїхало понад 800 людей.

«Люди дуже радо беруть участь у цій події, бо вона є досить незвичною, дещо нетрадиційною. Виникає дуже гарне відчуття від того, що ти стаєш частиною події, де люди виявляють співчуття до тварин, дбають про них та вчать своїх дітей ставитися до них з повагою. Я їла м’ясо 30 років, про тварин я тоді не думала. Навіть попри те, що я завжди їх любила, я не проводила зв’язок між тваринами, які опинялися на моїй тарілці, та тваринами, яких я любила», – Террі Каммінґс.

Террі каже, що їх завдання – показати індиків у найкращому світлі та заохотити людей задуматись над тим, що вони кладуть на свій стіл та у свої тарілки.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG