Спеціальні потреби

Вкрите водою місто Г’юстон очікує додаткових опадів дощу


Вкрита водою автострада у Г’юстоні
Вкрита водою автострада у Г’юстоні

Г’юстон, четверте за величиною місто в Сполучених Штатах, готується до додаткових дощових опадів, спричинених тропічним ураганом. Тимчасом рятувальники намагаються надати допомогу тисячам людей, які постраждали в результаті величезних повеней.

Синоптики передбачають, що шторм, відомий як «Гарві», який досягнув узбережжя в п’ятницю ввечері, спричинить додаткові опади дощу до 25 сантиметрів у районі міста Г’юстон. Ще від 40 до 60 сантиметрів може впасти до середи. У деяких місцях у районі дотепер впало понад 60 сантиметрів дощу.

Виконуюча обов’язки голови Міністерства національної безпеки США Елейн Дьюк заявила, що сила вітрів урагану дещо зменшилася, проте лихо не минуло. «Гарві» залишається небезпечним та історичного значення штормом. Вона додала, що в районі Г’юстона багатьом людям потрібна негайна допомога.

Федеральний адміністратор з надзвичайних ситуацій Брок Лонґ сказав, що понад 30 тисяч людей будуть тимчасово поміщені в притулках, щоб стабілізувати ситуацію і надати їм необхідну допомогу.

Командувач Берегової охорони заявив, що рятувальні служби перевіряють, звідки надходять прохання, щоб негайно надати допомогу.

Президент Дональд Трамп, який у вівторок відвідає Техас, уже проголосив штат районом стихійного лиха, що дає йому право отримати федеральну допомогу.

Провідний синоптик Центру метеорологічної служби Патрик Берк заявив «Голосу Америки»: «Інформація, яку ми отримуємо з місця, така, що ми ніколи не бачили ще такого шторму. Ми ніколи не бачили такої кількості дощових опадів над такою великою територією, і збитки вже катастрофічного масштабу й будуть катастрофічними протягом найближчих днів».

Дивіться також: Американцям важче знайти роботу на виробництві у США через автоматизацію виробничих процесів

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG