Спеціальні потреби

Самогубна атака у Кабулі: 24 особи вбито, більше 90 поранено


Службовці безпеки на місці самогубної атаки в Кабулі
Службовці безпеки на місці самогубної атаки в Кабулі

Терорист-смертник у поліцейській формі підірвав свій пристрій біля Міністерства оборони в Кабулі у понеділок, убивши щонайменше 24 особи та поранивши більше 90. Афганський телеканал Tolo повідомив, що серед убитих були старший командир міністерства генерал Абдул Разік, очільник розвідки столиці та керівник поліції району.

Очевидці говорять, що напад відбувся в той час, як жертви зібралися, щоб проінспектувати місце вибуху іншого пристрою, що був розміщений на тому місці.

Представник Талібану Забіхулла Муджахід говорить, що атака в понеділок – справа рук повстанців, стверджуючи, що в результаті загинуло близько 60-ти людей, більшість – члени персоналу афганських збройних сил, хоча повстанська група часто перебільшує цифри для таких нападів.

Президент Ашраф Гані засудив кровопролиття: «Вороги Афганістану втратили свою здатність боротися із силами безпеки й оборони країни і таким чином атакують автомагістралі, міста, мечеті, школи і звичайних людей».

Напад у Кабулі відбувся через кілька годин після того, як сили безпеки відвоювали в Талібану контроль над ключовим районом у північній провінції Кундуз.

Командири регіону підкреслюють, що повстанці були змушені відступити під тиском військ і авіації.

Талібан поки що ніяк не прокоментував твердження уряду.

Дивіться також: Нормалізація відносин між США та Росією не можлива без дотримання Мінських домовленостей

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG