Спеціальні потреби

Чарлз Тейлор залишив судову залу засідань Гаазького трибуналу


Чарлз Тейлор
Чарлз Тейлор

Після суперечки зі суддями, колишній президент Ліберії Чарлз Тейлор і його адвокат залишили залу суду. Тейлора судять за звинуваченнями у воєнних злочинах. Прокуратура розпочала свої заключні аргументи у вівторок.

Судді Спеціального трибуналу ООН зі скоєних у Сьєрра-Леоне злочинів, відкинули підсумковий письмовий звіт сторони захисту кажучи, що термін для подачі цих документів уже минув.

Адвокат Кортеней Ґриффітс першим покинув залу, називаючи судовий процес «цілковитим фарсом». Тейлор залишився, проте після короткої перерви відмовився туди повернутися. Суддям було сказано, що Тейлор «розстроєний і потребує відпочинку».

Прокурори кажуть, що Тейлор озброював бойовиків під час громадянської війни у Сьєрра-Леоне, в обмін на алмази. Бойовики розгорнули кампанію вбивства, зґвалтування і покалічення, внаслідок якої загинуло понад 100 тисяч осіб.

Прокуратура розпочала свої заключні аргументи у вівторок.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

Реакція на виступ Блінкена з гітарою в Києві. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:01:26 0:00
XS
SM
MD
LG