Спеціальні потреби

В Гаазі засудили главу держави – вперше за 70 років


Будучи президентом Ліберії, Чарльз Тейлор підтримував повстанців, які відрізали голови та руки людям у сусідній країні.

Трибунал з воєнних злочинів у Сьєрра-Леоне, який працює під егідою ООН, визнав колишнього президента Ліберії Чарльза Тейлора у воєнних злочинах та злочинах проти людства.

У четвер трибунал у Гаазі назвав Тейлора винним у посібництві та підбурюванні до злочинів проти людства, які під час громадянської війни у Сьєрра-Леоне скоїли повстанці Революційного об’єднаного фронту.

Повстанці РОФ, яких підтримував Тейлор, намагалися повалити уряд Сьєрра-Леоне. Їх вирізняла крайня жорстокість – вони відрізали цивільним голови та ноги.

Водночас трибунал визнав, що Тейлор не був безпосереднім організатором цих злочинів.
Вирок Тейлору буде оголошено 30-го травня.

Чарльз Тейлор став перший главою держави, засудженим міжнародним судом за останні 70 років після того як у 1946-му році на Нюрнберзькому процесі було засуджено до 10 років ув’язнення Карла Деніца, який очолював Німеччину після самогубства Гітлера.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG