Спеціальні потреби

«Вбили нашу дочку, зґвалтували дружину» - розповів звільнений з полону Талібану канадець


Джошуа Бойл у розмові з журналістами у Торонто
Джошуа Бойл у розмові з журналістами у Торонто

Джошуа Бойл і його вагітна дружина Кейтлан Коулман були захоплені в полон в Афганістані в жовтні 2012 року

Канадець Джошуа Бойл, звільнений разом з сім'єю з полону в Афганістані, повідомив, що бойовики угруповання «Хаккані» вбили його дочку і зґвалтували його дружину, громадянку США Кейтлан Коулман.

звільнена з полону сім’я
звільнена з полону сім’я

Текст про це він зачитав перед журналістами після прибуття в Торонто у пізніх годинах у п’ятницю.

За словами Бойла, вбивство його дочки було помстою за його відмову погодитися на якусь пропозицію «Гаккані». Про що саме йшлося, він не сказав.

За його словами, зґвалтування дружини не було дією одного бойовика, а відбулося за участю його начальника і під наглядом командира.

«Нам буде дуже важливо зуміти створити для наших трьох дітей, що вижили, надійний притулок, будинок, і постаратися відшкодувати їм ту частину дитинства, яку вони втратили», - сказав він.

Бойл заявив, що в Афганістані він і Коулман «допомагали забутій меншості в світі - простим селянам у віддалених районах підконтрольних» Талібану «територій, де жодне NGO або уряд не можуть надати необхідну допомогу».

Подружжя було захоплено в полон в Афганістані в жовтні 2012 року. Бойовики угруповання «Гаккані» утримували їх п'ять років, протягом яких Кейтлан народила четверо дітей.

У середу, одержавши відомості від розвідки США, пакистанським військовим вдалося звільнити сім’ю, коли таліби перевозили їх у машині на інше місце утримання на території Пакистану.

Дивіться також: Найбільша внутрішня проблема в Україні - вплив олігархів. Інтерв’ю з президентом ЄБРР

Найбільша внутрішня проблема в Україні - вплив олігархів. Інтерв’ю з президентом ЄБРР. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:03:44 0:00

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG