Спеціальні потреби

Уряд Тайваню виплачуватиме субсидії незаміжнім жінкам?


Опозиційний законодавець та колишня письменниця Чан Шоу-Фун викликала хвилю суперечок у суспільстві, поскаржившись на те, що дедалі більше тайванських чоловіків одружуються з жінками з бідних сусідніх країн. Статистика свідчить, що майже 427 тисяч тайванських чоловіків одружені з іноземками, здебільшого китаянками та мешканками країн Південно-Східної Азії. Водночас майже третина тайванських жінок старше 30 років – незаміжні.

Під час дебатів про імміграційну політику Чан заявила, що чоловіки часто віддають перевагу жінкам із-за кордону, і це завдає країні величезних втрат. Законодавець зазначила, що уряд має запропонувати субсидії незаміжнім жінкам острова.

Багато громадських організацій та інші політичні діячі виступили із критикою пропозиції Чан і стверджують, що уряд не повинен регулювати шлюби з іноземцями.

Соціологи кажуть, що дедалі більше тайванських жінок здобувають освіту, будують успішну кар’єру та отримують високу зарплатню, що робить їх конкурентоспроможними з чоловіками. Відтак, чоловіки острова віддають перевагу жінкам з менш розвинутих країн.

Як додають соціологи, ця проблема є гострою не лише на Тайвані, але й в Південній Кореї та розвинутих містах Китаю, де традиційні уявлення про роль чоловіків і жінок суперечить тенденціям сучасного економічного розвитку суспільства.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG