Спеціальні потреби

Сирійський уряд візьме участь у мирних переговорах


Генсекретар ООН Пан Ґі Мун
Генсекретар ООН Пан Ґі Мун
Сирійський уряд заявив, що візьме участь у мирних переговорах, які ООН запланувала на січень у Швейцарії.

У середу Міністерство закордонних справ Сирії повідомило, що відправить у Женеву делегацію, проте підкреслило, що уряд президента Башара аль-Асада не має наміру відмовлятися від влади.

Про влаштування довгоочікуваної мирної конференції повідомив у понеділок генеральний секретар ООН Пан Ґі Мун. Учасники переговорів намагатимуться встановити, за згодою всіх сторін, склад перехідного уряду, завданням якого буде вивести Сирію з конфлікту, внаслідок якого від березня 2011 року загинуло понад 100 тисяч людей. Мільйони були вимушені залишити свої домівки через конфлікт.

Поки що неясно хто саме візьме участь у Женевських переговорах.

Головне сирійське опозиційне угруповання у вигнанні - Сирійська національна коаліція - зазначає, що поки що не винесено остаточного рішення про участь, одначе наполягає на тому, що Асаду не слід відігравати будь-яку роль у майбутньому країни.

Командувач повстанської Вільної сирійської армії заявив, що його угруповання не братиме участі у конференції і не припинятиме бойових дій на час її проведення.

Нагадаємо, мирна конференція розпочнеться 22 січня у Женеві.

.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG