Спеціальні потреби

Від вибуху на півдні Сирії загинула 21 особа


За повідомленням сирійських активістів, на південному заході Сирії внаслідок підриву мікроавтобуса, поряд з яким спрацював вибуховий пристрій, загинула 21 особа, в тому числі шестеро жінок і четверо дітей.

Про це повідомила базована у Великобританії правозахисна організація Syrian Observatory for Human Rights. У повідомленні зазначається, що вибух стався у середу вранці біля міста Тель аль-Джума у провінції Дараа, коли мікроавтобус з цивільними особами наїхав на бомбу.

Активісти покладають відповідальність за закладення вибухових пристроїв біля дороги на лояльні до президента Башара аль-Асада сили. Правозахисники кажуть, що біля місця інциденту розташований аванпост урядової армії Сирії, який оточили повстанці.

Поки що уряд не коментував цього повідомлення.

Провінція Дараа була однією з перших, де у березні 2011 року почалися опозиційні мирні виступи проти президента Асада, які переросли у громадянську війну, у результаті якої понад 100 тисяч людей загинуло.

Останнім часом на цій території точаться запеклі бої, що пояснюється її географічним положенням. Дараа розташована на кордоні з Йорданією і з провінцією Дамаск, центром якої є столиця Сирії.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG