Спеціальні потреби

Керрі зустрівся з міністрами закордонних справ Росії і Туреччини


Міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров і держсекретар США Джон Керрі у Брунеї
Міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров і держсекретар США Джон Керрі у Брунеї
Державний секретар Джон Керрі заявив, що США і Росія залишаються відданими ідеї скликання конференції з врегулювання ситуації в Сирії і, вважають, що такі переговори слід провести «раніше, ніж пізніше».

Американсько-російська ініціатива має на меті посадити представників сирійського уряду і опозиції за стіл переговорів, щоб за підсумками зустрічі можна було сформувати перехідний уряд в Сирії. Плани щодо відбуття такої конференції зродилися в травні, проте її дату неодноразово відкладалося.

Виступаючи у вівторок після зустрічі з міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим у Брунеї, Керрі сказав, що мирна конференція навряд чи відбудеться раніше вересня.

Він наголосив, що найкращий спосіб для порятунку Сирії це мирне вирішення конфлікту. Керрі зазначив, що він і Лавров згодні з тим, що цілісність Сирії зберегти військовим розв’язанням кризи не вдасться.

Держсекретар Керрі також мав зустріч з міністром закордонних справ Туреччини Ахметом Давутоглу. У ході розмов обговорювалися шляхи посилення підтримки сирійської опозиції та збільшення гуманітарної допомоги цивільному населенню.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG