Спеціальні потреби

Опозиція заявила про свою участь у конференції «Друзів Сирії»


Муаз аль-Хатіб
Муаз аль-Хатіб
Лідери сирійської опозиції повідомили, що вони візьмуть участь в міжнародній конференції, яка відбудеться у четвер у Римі. Раніше вони розглядали можливість бойкоту зустрічі з уваги на, за їх твердженням, неспроможніть міжнародної громадськості покласти край насильству в Сирії.

У заяві, розміщеній на його сторінці у Facebook, голова Сирійської національної коаліції Муаз аль-Хатіб сказав, що лідери опозиції вирішили не бойкотувати плановану на 28 лютого зустріч «Друзів Сирії».

Віце-президент США Джозеф Байден привітав рішення коаліції і підкреслив, що її участь у конференції дозволить їй поділитися своїм баченням ситуації в Сирії з міжнародним співтовариством і обговорити з «Друзями Сирії» можливі шляхи прискорення надання допомоги опозиції і підтримки сирійського народу.

Білий дім повідомив, що з членами сирійської опозиції також зустрінеться державний секретар США Джон Керрі.

Виступаючи у понеділок у Лондоні після переговорів з прем’єр-міністром Дейвидом Камероном та міністром закордонних справ Вільямом Гейґом, Керрі заявив, що тривале насильство у Сирії свідчить про те, що президенту Башару аль-Асаду необхідно відійти від влади.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG