Спеціальні потреби

Туреччина закрила кордон для сирійських біженців


На кордоні між двома країнами чекають близько 35 000 сирійців

У той час як Туреччина заявила, що досягла межі своїх можливостей з прийому біженців, працівники турецьких гуманітарних служб роздають намети і предмети першої необхідності сирійським біженцям, які опинилися в пастці на кордоні між двома країнами.

Віце-прем'єр Туреччини Нуман Куртулмуш в неділю заявив в інтерв'ю телеканалу CNN-Turk, що країна вже прийняла 3 мільйони біженців, переважно з Сирії.

При цьому Куртулмуш додав: «Але в кінцевому підсумку цим людям більше нікуди подітися. Або вони загинуть в бомбардуваннях, а Туреччина ... спостерігатиме за цим разом з рештою світу, або ми відкриємо кордони».

Туреччина закрила прикордонний перехід Онкупінар напроти сирійського поста Баб ас-Самам, де в неділю зібралися тисячі сирійців, які вже третій день очікують відкриття кордону.

За підрахунками турецьких властей, на кордоні чекають близько 35 000 сирійців. Мешканці прагнуть покинути країну через масштабний наступ сирійської армії в районі міста Алеппо, який здійснюється за повітряної підтримки Росії.

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив: «У разі необхідності ми впустимо своїх братів в країну». Однак поки що неясно, що має статися, щоб перехід знову був відкритий.

Канцлер Німеччини Анґела Меркель, чия країна минулого року прийняла понад мільйон біженців, планує зустрітися з Ердоганом і прем'єр-міністром Давутоглу в Анкарі в понеділок.

Євросоюз в суботу закликав Туреччину відкрити кордон з Сирією. Країни ЄС пообіцяли виділити Туреччини 3,3 мільярда доларів, щоб допомогти їй розмістити біженців і скоротити наплив бажаючих отримати притулок в Європі.

Дивіться також: Країни ЄС змушені переглядати свої підходи до біженців

Країни ЄС змушені переглядати свої підходи до біженців. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:03:40 0:00

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG