Спеціальні потреби

Туреччина і Росія чекають на рішення Трампа про безпольотні зони в Сирії


Російські літаки в сирійському повітряному просторі
Російські літаки в сирійському повітряному просторі

Туреччина заявила, що надто рано коментувати план президента Дональда Трампа про встановлення зон безпеки у Сирії.

Представник Міністерства закордонних справ Гусейн Муфтуоглу заявив у четвер, що важливим буде насамперед ознайомитися з результатами дослідження, яке Трамп, як сподіваються, доручить Пентагону та Державному департаменту, про встановлення зон, у яких цивільні зможуть почувати себе захищеними від поточного конфлікту в Сирії.

Туреччина, яка межує із Сирією, довгий час прихильно ставиться до проекту зон безпеки. Проте колишній президент США Барак Обама не підтримував цієї ідеї, посилаючись на можливі виклики, пов’язані із захистом тих зон, включно з можливістю використання американських сухопутних військ або поширеної повітряної місії для забезпечення зони, забороненої для польотів.

Торік Туреччина практично встановила такі зони на території Сирії шляхом наступальної операції повітряних і сухопутних сил з метою витіснення бойовиків «Ісламської держави» з прикордонного району.

У Росії представник президенської адміністрації Дмитро Пєсков заявив репортерам, що америкапнська сторона поки що не радилася в цій справі з російським урядом. Він додав, що насамперед слід вивчити можливі наслідки встановлення безпольотної зони і що «важливо не загострювати ситуації з біженцями».

Дивіться також: «Зараз в Україні найбільше органів, які борються із корупцією, і це дає надію» - експерти

"Зараз в Україні найбільше органів, які боряться із корупцією, і це дає надію" - експерти. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:01:27 0:00

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG