Спеціальні потреби

Після ізраїльського рейду на склад зброї Гезболли, Росія закликає до стриманості в Сирії


Відлуння ізраїльської атаки неподалік Дамаска
Відлуння ізраїльської атаки неподалік Дамаска

Російський уряд закликав Ізраїль та інші країни уникати будь-яких дій, що можуть збільшити напруження в Сирії. Росія виступила із закликом після того, як у четвер Ізраїль провів повітряні удари на склад боєприпасів угруповання Гезболла неподалік міжнародного аеропоту поблизу Дамаска.

«Всі країни повинні стриматися від будь-яких дій, що ведуть до збільшення напруження у цьому і без того неспокійному регіоні», заявив репортерам в Москві кремлівський представник Дмитро Пєсков.

Він додав, що також слід шанувати суверенітет Сирії.

Склад боєприпасів перебуває під контролем ліванського угруповання Гезболла. Сирійські повстанці і регіональні джерела розвідки заявили, що повітряні удари були скеровані проти складів зброї, яка була постачена Іраном на військових і комерційних літаках.

Протягом сирійської війни, яка розпочалася у березні 2011 року, Ізраїль дав ясно зрозуміти, що він не дозволить постачі оброєння з Ірану частинам Гезболли, які беруть участь у боях у Сирії. Ізраїльські сили багато разів вдавалися до повітряних ударів, але часто відмовлялися підтвердити, що вони відповідальні за рейди. Конфлікт між Гезболлою та Ізраїлем продовжується з часу Ліванської війни 2006 року.

Бойовики цього екстремістського угруповання від 2013 року підтримують сили сирійсього президента Башара аль-Асада.

Дивіться також: Штат Канзас - непорушний оплот Республіканської партії

Штат Канзас - непорушний оплот Республіканської партії. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:11 0:00

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

МВФ: Важливо, щоб українські біженці повернулись. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:00:25 0:00
XS
SM
MD
LG