Спеціальні потреби

У результаті хімічної атаки в Сирії загинуло 100 людей


Syria Fire
Syria Fire

За даними моніторингової організації, по місту Хан-Шейхун були нанесені повітряні удари із застосуванням хімічних снарядів

Представники медичних організацій повідомляють, що газова атака на півночі Сирії призвела до загибелі 100 людей і понад 350 отримали поранення.

Активісти сирійської опозиції охарактеризували атаку як одну з найгірших під час шестирічної брутальної громадянської війни.

Тимчасом Росія «категорично заперечила», що вона відіграла будь-яку роль в атаці, а сирійський уряд заявив, що він не застосовує хімічну зброю проти цивільних.

У зв’язку з атакою, в середу вранці відбудеться екстрене засідання Ради Безпеки ООН.

Базована у Великобританії правозахисна організація Syrian Observatory for Human Rights стверджує, що серед загиблих після повітряних ударів є щонайменше одинадцять дітей. За всіма ознаками, при нанесенні ударів використовувалися хімічні снаряди.

Медіа-центр в Ідлібі, в якому працюють прихильники сирійської опозиції, і рятувальники помістили відео і знімки, на яких зображено район після атаки на місто Хан-Шейхун у провінції Ідліб. На них представлено рятувальні заходи.

Провінція Ідліб перебуває під контролем повстанців, які від 2001 року борються проти режиму президента Башара аль-Асада. В результаті конфлікту в Сирії загинуло понад 400 тисяч людей і мільйони були змушені покинути свої домівки. Це спричинило найбілшу від Другої світової війни кризу з біженцями.

Дивіться також: В Україні стартує амбітна реформа в медичній сфері

В Україні стартує амбітна реформа в медичній сфері. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:03:48 0:00

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG