Спеціальні потреби

«Друзі Сирії» вимагають негайного припинення насильства в країні


Учасники групи «Друзі Сирії» зустрічаються у Тунісі
Учасники групи «Друзі Сирії» зустрічаються у Тунісі

Група представників західних та арабських держав, які зустрілися у Тунісі, звернулися до влади Сирії з вимогою негайно припинити насильство і дати дозвіл на доставку гуманітарної допомоги найбільш постраждалим районам країни.

У підсумковій декларації, яка була представлена на конференції групи «Друзі Сирії» у п’ятницю, дипломати закликали президента Башара аль-Асада видати розпорядження про негайне припинення кривавої розправи над учасниками акцій протесту, які тривають 11 місяців, і дозволити доставку допомоги мирному населенню протягом 48 годин.

За твердженням мешканців Гомса, після трьох тижнів інтенсивного бомбардування сирійськими урядовими силами, у місті вичерпуються запаси продовольства, питної води та медикаментів. Місто Гомс є одним з оплотів опозиції.

Група «Друзі Сирії» заявила про свою відданість ідеї втілення в життя певних санкцій проти Сирії, які можуть включати заборону на подорожування, замороження активів та припинення закупівлі сирійської нафти.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG