Спеціальні потреби

У Дамаску прогриміли два потужні вибухи


У Дамаску прогриміли два потужні вибухи
У Дамаску прогриміли два потужні вибухи

Сирійське державне телебачення повідомляє, що два потужні вибухи, що прогриміли у п'ятницю у столиці Дамаску, можливо були скоєні бойовиками аль-Кайди. Внаслідок вибухів загинуло щонайменше 40 осіб і понад 100 отримало поранення.

У повідомленні зазначається, що терористи-смертники підірвали заміновані автомобілі біля двох центрів урядових сил безпеки. За повідомленнями очевидців, після вибухів лунали постріли з важкої зброї.

Втім опозиційні угруповання планують провести у п’ятницю масові акції протесту проти місії в країні Ліги арабських держав. У четвер, до Сирії прибула передова група спостерігачів, завданням якої є підготувати умови для роботи місії ЛАД. Зокрема, спостерігачі перевірятимуть на місці чи сирійський уряд виконує своє зобов’язання покласти край нападам на антиурядових протестувальників.

Тим часом, за ознаками, Сирія посилює насильницьку розправу над опозицією. За повідомленнями правозахисників, у четвер внаслідок нападів урядових сил безпеки на протестувальників у місті Гомс та в північній провінції Ідліб загинула щонайменше 21 особа.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG