Спеціальні потреби

Аль-Асад обіцяє припинити облогу Дараа?


Президент Сирії Башар аль-Асад
Президент Сирії Башар аль-Асад

Згідно з повідомленням близькосхідної газети «аль-Ватан», президент Сирії Башар аль-Асад заявив, що військова операція у південному місті Дараа незабаром закінчиться. 25 квітня це місто потрапило в облогу урядових сил після того, як там почалися антиурядові протести з вимогами запровадження реформ, що швидко переросли у вимогу до Асада залишити владу.

Сили безпеки Сирії посилили переслідування демонстрантів, затримавши понад тисячу з них. Голова Національної організації захисту прав людини у Сирії Аммар Курабі заявив у вівторок, що в сирійських містах почалися арешти кожного, хто підозрюється у можливості організації протестів.

Інші правозахисні організації, включно з Міжнародною амністією, звинувачують сирійські сили безпеки у побиттях затриманих чоловіків. У рамках своєї кампанії, урядові сили також арештовують жінок, підлітків та людей похилого віку.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG