Спеціальні потреби

У Сирії озброєні прихильники уряду обстріляли мешканців кількох сіл


Протестуючі сирійці
Протестуючі сирійці

У Сирії озброєні прихильники уряду обстріляли щонайменше одне село неподалік міста Баніас, де відбулися криваві антиурядові протести. Очевидці кажуть, що нападники атакували у вівторок село Байда. За повідомленням інформаційного агентства Ассошіейтед Пресс, лідер сирійської опозиції сказав, що проурядові сили ввійшли також до другого недалекого села.

Армійські частини заблокували доступ до міста Баніас, де в неділю сили безпеки та проурядові формування вбили чотирьох протестувальників і поранили кілька десятків. Французьке агентство новин повідомляє, що мешканці міста не мають хліба, електрики і не можуть користуватися телефоном.

Тимчасом правозахисна організація Вахта прав людини повідомила, що після протестів минулого тижня сирійські сили безпеки унеможливили пораненим демонстрантам отримати медичну допомогу.

Базована у США правозахисна організація заявила у вівторок, що сирійські органи влади не дозволили каретам швидкої допомоги підібрати поранених демонстрантів у містах Дараа і Гараста.

У п’ятницю минулого тижня в місті Дараа та в його районі загинуло щонайменше 26 демонстрантів, коли у них відкрили вогонь службовці безпеки в цивільному одязі.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG