Спеціальні потреби

Сирійські війська відкрили вогонь під час протесту


Протест у Дамаску
Протест у Дамаску

Очевидці повідомляють, що у південносирійському місті Дараа сили безпеки відкрили вогонь в антиурядових демонстрантів. Учасники протесту вигукували гасла з вимогами більшої свободи. Проте неясно, чи сили правопорядку стріляли в повітря, чи прямо в сотні активістів, які в понеділок зібралися в місті Дараа, що стало центром понад тижневих протестів проти авторитарного правління президента Башара Асада. Поки що немає повідомлень, чи були жертви серед протестувальників.

В сутичках між демонстрантами та поліцією, які в суботи минулого тижня із міста Дараа поширились на інші сирійські міста, включно з портом Латакія і столицею країни Дамаском, загинули десятки людей.

Сирійські офіційні особи кажуть, що в п’ятницю і суботу у заворушеннях у Латакії загинуло щонайменше 12 людей. Очевидці та організації прав людини кажуть, що урядові сили обстріляли демонстрантів. Натомість органи влади твердять, що це екстремісти винні у розпалюванні насильства.

У понеділок мешканці Латакії встановили барикади, щоб захистити свої житлові райони від озброєних банд на вулицях, які на загал безлюдні. В неділю сирійський уряд розгорнув у місті війська для відновлення правопорядку.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG