Спеціальні потреби

Сирійські демонстранти вимагають свободи


Антиурядовий протест у сирійському місті Дараа
Антиурядовий протест у сирійському місті Дараа

Тисячі сирійців, вигукуючи антиурядові гасла, вийшли в четвер на вулиці південного міста Дараа, щоб взяти участь у похоронах демонстрантів, які загинули день раніше під час придушення протестів органами правопорядку.

Деякі учасники похоронів в Дараа закликали до свободи та вигукували, що кров мучеників не пролилась даремно. Вони взяли участь у похоронній процесії на цвинтар, щоб поховати декого із 15 осіб, яких у середу застрелила поліція.

Очевидці кажуть, що заходи безпеки посилено в місті, в якому залишається напруження після майже тижневих кривавих сутичок. Минулої п’ятниці сирійські сили безпеки застрелили в Дараа чотирьох демонстрантів Ще один учасник протесту загинув в неділю, а 11-річний хлопець помер у понеділок від сльозогінного газу.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG