Спеціальні потреби

Сирійські війська взяли під контроль портове місто Баніас


Сирійські сили безпеки патрулюють місто, обмежуючи масові зібрання.
Сирійські сили безпеки патрулюють місто, обмежуючи масові зібрання.

Сирійські сили безпеки увійшли в портове місто Баніас після того, як під час антиурядових демонстрацій у неділю у місті загинуло четверо людей. Очевидці кажуть, що солдати на вантажівках і танках у понеділок зранку зайняли позиції навколо міста.

За повідомленнями правозахисників, у неділю сили безпеки і озброєні чоловіки, які підтримують чинну владу, вбили чотирьох і поранили десятки демонстрантів, які зібралися біля мечеті аль-Рахман для антиурядового мітингу.

Державні ЗМІ повідомили, що дев’ять сирійських працівників служби безпеки були вбиті, коли їхній патруль потрапив у засідку в околицях міста.

Уряд звинувачує озброєних демонстрантів у скоєнні насильства і погрожує придушити будь-які заворушення.

Антиурядові протести спалахнули в Сирії більш ніж три тижні тому і поширюються у різних містах країни. Демонстранти закликають до проведення радикальних політичних реформ. Президент країни Башар аль-Асад пішов на незначні поступки і дав розпорядження силам безпеки контролювати подальші спалахи протестів у країні.

За повідомленнями державних ЗМІ, які цитують президента, влада Ємену готує масштабну реформу в країні.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG