Спеціальні потреби

Сирійська опозиція сумнівається в можливості припинення вогню


Лідер головної сирійської опозиційної групи Абдельбасет Сейда вважає, що шанси на досягнення припинення вогню на період мусульманського свята вкрай малі.

Спецпосланець ООН і Ліги арабських держав у справах Сирії Лахдар Брагімі запропонував обом сторонам конфлікту призупинити бойові дії на час чотириденного свята Ід аль-Адха (Курбан-байрам), яке починається в п'ятницю.

Сейда, який очолює Сирійську національну Раду, заявив Associated Press у вівторок, що повстанці готові припинити вогонь на час свята, але будуть давати відсіч у разі атак з боку урядових військ.

Сейда сумнівається, що режим буде дотримуватися припинення вогню, і зазначив, що у Брагімі немає «ніяких механізмів для моніторингу ситуації».

Поки що немає жодних ознак, що інтенсивність зіткнень в Сирії послаблюється.

За повідомленням інформаційного агентства AFP, у вівторок бойові літаки завдали повітряні удари по одному з районів Алеппо. Загинув щонайменше один повстанець.

Крім того, базована у Великобританії сирійська правозахисна організація Syrian Observatory for Human Rights повідомляє про загибель ще двох повстанців у передмісті Дамаска. Також надходять повідомлення про перестрілки у самій столиці.

Тим часом, за повідомленням державного телебачення Сирії, президент Башар аль-Асад оголосив нову загальну амністію за злочини, скоєні до 23 жовтня.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG