Спеціальні потреби

Світова гонка технологій – хто стане лідером 5G?


Автомобіль керований на основі технологій 5G, Іспанія, 2018
Автомобіль керований на основі технологій 5G, Іспанія, 2018

Наразі, Китай найбільше готовий до запуску нового покоління надшвидких бездротових технологій 5G, йдеться в звіті опублікованому асоціацією телекомунікаційних технологій США СІТА і складеному дослідницькими фірмами в сфері телекомунікацій Analysys Mason and Recon Analytics, повідомляє CNN.

Південна Корея є другою, а Сполучені Штати - третіми.

В усьому світові, компанії в сфері мобільних технологій пришвидшили зусилля з введення технологій 5G, які використовуються в машинах, керованих автопілотом, технологіях віртуальної реальності та «розумних міст».

Американські телекомунікаційні компанії готові вкласти 275 мільярдів доларів в цю сферу. Такі інвестиції збільшать ВВП США на 500 мільярдів доларів, наголошує звіт Accenture study за 2017 рік, також опублікований СІТА.

Однак, на тепер США відстають. «Китай має незначну перевагу в гонці 5G завдяки темпу розвитку промисловості і підтримці уряду», - наголошується в звіті СІТА. Для розвитку технологій потрібні інвестиції компаній в дослідницьку діяльність, а уряд має виділити радіочастоти телекомунікаційним компаніям.

«Китай отримує переваги від надзвичайної координації між урядом та промисловістю», - вважає Ден Гейс консультант PricewaterhouseCoopers.

Південна Корея прискорила розвиток завдяки цьогорічним Олімпійським іграм, які спонукали «інвестиції, дослідження та випробування», - наголошується в звіті.

Сполучені Штати на третьому місці і є «близько до вершини», - йдеться в звіті.

Незважаючи на теперішній стан справ, багато експертів переконані, що Сполучені Штати можуть, зрештою, всіх випередити.

«Можливо, ми програли перші битви у війні за лідерство в 5G, однак, ми ще не програли у війні», - стверджує Гейс.

Дивіться також: Американських старшокласників вчать відрізняти правду від брехнi.

Американських старшокласників вчать відрізняти правду від брехнi. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:29 0:00

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG