Спеціальні потреби

Головна спортивна подія у США "Супер Боул" з американського футболу - лікарі просять людей дивитись гру вдома


Мільйони американців готуються до перегляду найпопулярнішої спортивної події в країні - "Супер Боулу" - суперкубку з американського футболу. Зазвичай цей вечір супроводжується вечірками й зібраннями із друзями та родиною вдома, у барах і ресторанах, де фанати можуть спільно підтримувати улюблену команду.

Саме такі зібрання можуть стати потенційними так званими суперпоширювачами вірусу, тобто спричинити нову хвилю зараження коронавірусом, непокояться посадовці й лікарі. Тож цього року вони просять усіх утриматись від зустрічей, залишатись вдома й дивитись гру лише із тими людьми, з якими вони живуть в одному домі. Влади штатів намагаються відохотити людей цього року від скупчень, зокрема, у Каліфорнії ресторанам заборонили вмикати телевізори та великі екрани.

У цьогорічному Супер Боулі зійдуться "Пірати" з Флориди та "Вожді" з Міссурі. Через пандемію, стадіон заповнять глядачами менше ніж на половину. Серед них третину квитків роздали медичним працівникам, які вже отримали вакцину - це своєрідний жест вдячності медикам та популяризація вакцинування від коронавірусу.

Перед грою над стадіоном пролетить бойова авіація на чолі з трьома бомбардувальниками. Понад 100 мільйонів глядачів, очікується, побачать гру по телебаченню та онлайн. Для них це не лише спортивна подія, але й шоу, яке відбувається навколо гри, в перерві та навіть під час рекламних пауз. 30 секунд реклами під час Супер Боулу коштує цього року до 5,5 мільйона доларів.

Загалом у США за час пандемії виявили майже 30 мільйонів випадків захворювання, померло понад 460 тисяч людей. Одною дозою вакцини щеплено вже понад 30 мільйонів американців, а 8 мільйонів - отримали дві дози щеплення.

Дивіться також: Як у США готуються до суперкубку з американського футболу. Відео

Як у США готуються до суперкубку з американського футболу. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:04:44 0:00

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG