Спеціальні потреби

На саміті Великої сімки (G7) президент Трамп дотримуватиметься своїх позицій


Прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо на саміті Великої сімки торік
Прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо на саміті Великої сімки торік

На саміті Великої сімки президент Дональд Трамп дотримуватиметься своїх позицій, незважаючи на критику його торговельної політики з боку союзників.

Один з провідних економічних радників Білого дому і директор Національної економічної ради Леррі Кудлов заявив репортерам: «Президент спокійно ставиться до цих важких питиань. Завжди в якихось справах існує напруження між Сполученими Штатами та іншими країнами Великої сімки (G7).

Коментар у Білому домі висловлено незабаром після того, як прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо, який є господарем саміту G7 в Шарлевуа, і канцлер Німеччини Анґела Меркель висловили передбачення про труднощі на саміті в п’ятницю і суботу.

Високопоставлений співробітник Інституту Пітерсона з міжнародної економіки Джейкоб Кіркеґаард заявив: «Це в основному рецепт на G6 плюс один».

Кудлов заперечив, що Сполучені Штати ведуть торговельну війну зі своїми стратегічними партнерами, а також з Китаєм, але що США робитимуть усе необхідне для захисту американських робітників та промисловості.

Дивіться також: Що робить Київ уже зараз, для енергетичної незалежності від Росії?

Що робить Київ уже зараз для енергетичної незалежності від Росії? Інтерв'ю
please wait

No media source currently available

0:00 0:05:11 0:00

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Розсилка

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG