Спеціальні потреби

Аль-Башир згідний з відокремленням Південного Судану


Президент Судану Омар аль-Башир
Президент Судану Омар аль-Башир

Президент Судану Омар аль-Башир заявив у понеділок, що Хартум визнає результати референдуму в справі незалежності південного регіону країни. Аль-Башир зробив цю заяву за кілька годин до оприлюднення остаточних результатів референдуму. Президент сказав: «Ми повідомимо сьогодні перед усім світом про нашу згоду і пошанування вибору населення Півдня».

Він сказав, що результат референдуму «добре відомий» що Південний Судан «обрав відокремлення».

Представники референдуму на півдні Судану заявили, що на історичному референдумі минулого місяця майже всі виборці обрали відокремлення від північного регіону.

Проведення референдуму передбачено в мирній угоді 2005 року, яка поклала край громадянській війні між північним і південним Суданом.

Між обома сторонами є ще чимало проблем, які слід врегулювати, зокрема долі багатого на нафту Абею, який розташований на кордоні між обома частинами країни.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Розсилка

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG