Спеціальні потреби

Унікальна можливість провести рік у Стенфорді наближається до завершення


Відкриття програми. Стенфордський університет, вересень 2017 р.
Відкриття програми. Стенфордський університет, вересень 2017 р.

Завершується термін подання заявок на практичну програму для лідерів з України Ukrainian Emerging Leaders у Стенфордському університеті, Каліфорнія. Програма при Центрі демократії, розвитку та верховенства права (CDDRL) надає можливість провести 10 місяців у одному з найкращих університетів світу трьом професіоналам.

Вже восени 2018 року в межах The Ukrainian Emerging Leaders Program троє стипендіатів розпочнуть 10-місячне занурення в академічний світ Стенфорда. Кожен із учасників отримає стипендію, яка покриє їхнє перебування в Стенфорді. Окрім того, програма покриває транспортні та деякі інші додаткові витрати.

Відбір учасників проходитиме у два етапи. На першому етапі зацікавлені кандидати повинні подати скорочену заявку до 17 січня 2018 року. Про відбір до другого етапу кандидати будуть повідомлені додатково електронною поштою після аналізу їхньої заявки.

Читайте також: Молоді українські лідери працюють над проектами демократизації України в Стенфордському університеті

До участі в конкурсі на здобуття стипендії запрошуються як представники державного сектору, так і ті, хто працює за його межами. Це насамперед люди, які активно залучені у створення політик, працюють у сфері права, підприємці, лідери громадянського суспільства. Наставниками учасників стануть професори Френсіс Фукуяма, Стівен Краснер, Майкл Макфол та Кетрін Стонер.

​Кандидатів відберуть на основі інформації про їхні досягнення, внесок у професійну сферу та потенціал запропонованого ними проекту. CDDRL сподівається, що завдяки цій програмі учасники зміцнять свої лідерські навички, поглиблять свої знання та зміцнять зв'язки, які допоможуть їм зробити вагомий внесок у демократичний, політичний і соціальний розвиток України та регіону після їхнього повернення до України.

Це буде вже другий набір стипендіатів. Перша когорта українських лідерів, які працюють над впровадженням та зміцненням демократичних реформ, громадянського суспільства, прозорості та економічного розвитку в різних секторах, розпочала навчання у вересні минулого року. Зараз вони поглиблюють знання та працюють над власними проектами.

Читайте також: Святослав Вакарчук заспівав у Стенфордському університеті (відео)

Відкриття програми було ініційоване Олександром і Катериною Акименками, які два роки тому самі там навчалися. Не зустрівши в кампусі багато українців, пара звернулася до Інституту міжнародних відносин із пропозицією це виправити.

Підтримані Майклом Макфолом, директором Стенфордського інституту міжнародних студій Freeman Spogli Institue (FSI), та Мосбахер-директором CDDRL Френсісом Фукуямою, Акименки розпочали пошук партнерів в Україні. Перший набір програми профінансований завдяки щедрим внескам Western NIS Enterprise Fund (WNISEF), Святослава Вакарчука та Томаша Фіали.

На перший набір було подано 340 заявок. Трьох кандидатів відібрали за вагомий внесок в український політичний розвиток, лідерський потенціал та сильні проектні пропозиції.

Дивіться також: Як у Стенфорді зустрічали Святослава Вакарчука і нових українських лідерів

Як у Стенфорді зустрічали Святослава Вакарчука і нових українських лідерів. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:05:52 0:00

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG