Спеціальні потреби

Голова Стратегічного командування США назвав можливий сценарій використання ядерної зброї Росією, Китаєм


Чарльз Річард
Чарльз Річард

На думку адмірала Річарда, Росія або Китай можуть зважитися на це в разі загрози поразки у неядерному конфлікті

Голова Стратегічного командування США вважає, що регіональний конфлікт за участю Росії або Китаю може «швидко перерости» в ядерну війну. За словами адмірала Чарльза Річарда, США повинні бути готові до такої «дуже реальної» можливості. Адмірал Річард виклав свої погляди в журналі, який видається Військово-морським інститутом США.

Як повідомляє журналіст "Голосу Америки" Джефф Селдін, у Стратегічному командуванні США заявили, що інформація викладена у статті не є новою, а сам матеріал було надано для публікації влітку минулого року, але його публікація була затримана через пандемію.

«Існує реальна можливість, що регіональна криза з Росією або Китаєм може швидко перерости у конфлікт із застосуванням ядерної зброї, якщо вони сприймуть поразку в неядерному конфлікті як загрозу режиму або державі», - написав Річард, вказуючи на дестабілізуючі дії Росії та Китаю.

«Отже, американські збройні сили повинні перейти від принципового припущення, що" застосування ядерної зброї неможливе" до припущення, що "застосування ядерної зброї дуже реальне" і діяти, щоб відповідати цій реальності і стримувати її», - додав він.

"Перед обличчям зростаючих загроз та заходів у сірому полі з боку Росії та Китаю, США повинні вже сьогодні діяти, щоб підготуватись до майбутнього. Ми повинні почати із визнання того, що наше фундаментальне припущення про те, що стратегічне стримування працюватиме, навіть під час кризи та конфлікту - буде випробувано, як ніколи раніше", - пише американський військовий лідер.

На думку Річарда, США не можуть використовувати один і той же підхід до ядерного стримування. "Він повинен пристосовуватися і розвиватися, щоб відповідати динамічному середовищу, в якому ми опинилися", - написав він.

Адмірал додав, що на даний час Стратегічне командування США оцінює ймовірність використання ядерної зброї як «низьку, але не неможливу», особливо в умовах кризи, коли противники США, що володіють ядерною зброєю, «продовжують нарощувати потенціал і проявляти себе в глобальному масштабі».

Дивіться також: Вшанування пам‘яті поліцейського Капітолію

Вшанування пам‘яті поліцейського Капітолію. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:01:05 0:00

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG