Спеціальні потреби

Столтенберг та Умєров обговорили потреби ЗСУ та реформи


Генсек НАТО відзначив, що НАТО надаватиме довгострокову підтримку Україні, щоб зробити українські сили повністю оперативно сумісними в рамках НАТО. Фото: міністр оборони України Рустем Умеров і генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг. Фото: Reuters
Генсек НАТО відзначив, що НАТО надаватиме довгострокову підтримку Україні, щоб зробити українські сили повністю оперативно сумісними в рамках НАТО. Фото: міністр оборони України Рустем Умеров і генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг. Фото: Reuters

Союзники НАТО готові збільшити політичну і практичну підтримку України в захисті проти російського вторгнення, повідомили в альянсі за результатами розмови генерального секретаря НАТО Єнса Столтенберга з міністром оборони України Рустемом Умєровим.

Столтенберг відзначив, що НАТО надаватиме довгострокову підтримку Україні, щоб зробити українські сили повністю оперативно сумісними в рамках НАТО та наблизити їх до Альянсу.

Ми працюємо над практичними кроками, щоб наблизити нашу країну до членства в НАТО
Міністр оборони України Рустем Умеров

Єнс Столтенберг також говорив із Рустемом Умєровим про шлях України до членства в НАТО та реформаторські зусилля України, наголошуючи що Україна стане членом військово-політичного блоку, коли всі його члени погодяться на це і коли будуть виконані умови.

Умєров назвав зустріч "важливою": "Ми обговорили ситуацію на полі бою та нагальні потреби України в зимовий період. Міністерство оборони працює над забезпеченням взаємосумісності Збройних Сил з НАТО. Членство України в НАТО є неминучим. Наша країна давно обрала цей шлях. Ми працюємо над практичними кроками, щоб наблизити нашу країну до членства в НАТО", – написав міністр оборони України у соцмережі Х (у минулому Twitter).

У липні під час саміту НАТО генеральний секретар Єнс Столтенберг заявив, що Україна отримає запрошення на вступ до Альянсу, коли "погодяться усі союзники і будуть виконані умови". Він уточнив, що умови передбачають два виміри – модернізація оборонних інституцій України та війна, яка триває в країні.

Дивіться також: Cоюзники мають підтримувати Україну "у хороші й погані часи" - Столтенберг

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Форум

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG