Спеціальні потреби

Столтенберг закликав країни НАТО посилити допомогу Україні для прориву російських ліній оборони


Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що витік документів не вплине на політику країн НАТО щодо України. Фото: REUTERS/Johanna Geron
Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що витік документів не вплине на політику країн НАТО щодо України. Фото: REUTERS/Johanna Geron

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг закликав союзників «робити навіть більше», для забезпечення України. Про це він сказав 18 квітня у штаб-квартирі Альянсу у Брюсселі.

Єнс Столтенберг заявив у вівторок, що союзники по НАТО повинні надати Україні більше зброї та матеріальних засобів, оскільки в України незабаром можуть закінчитися боєприпаси протиповітряної оборони, цитує очільника Альянсу CNN.

За словами Столтенберга, військова допомога буде мати вирішальне значення для того, щоб допомогти українцям повернути позиції.

Ми повинні забезпечити, щоб українці могли проривати російські лінії, а також мінні поля, і могли б звільняти та повертати територію.
Єнс Столтенберг

“Попри величезну кількість зброї, боєприпасів, які вже були надані Україні, нам потрібно зробити ще більше, – сказав Столтенберг. – Тому що ми повинні забезпечити, щоб українці були в такому становищі, коли вони могли б проривати російські лінії, а також мінні поля, і могли б звільняти та повертати територію [окуповану Росією]”, – додав він.

Стосовно витоку документів із імовірно секретними військовими планами, Столтенберг заявив, що це не вплине на політику країн НАТО щодо України та на дії союзників.

“Ми всі бачили, що деякі з цих документів є некоректними та маніпулятивними, – цитує посадовця CNN. – Я не думаю, що вони вплинуть на те, що роблять члени альянсу, коли справа стосується України”.

Як повідомляв Голос Америки, генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив минулого тижня, що члени НАТО повинні не лише допомогти Україні захиститися від нинішньої агресії Росії, але і розбудувати її можливості, щоб вона могла “стримувати та захищатися від майбутньої агресії”.

Витік документів не вплинув на співпрацю США з союзниками

Стосовно витоку документів, які містять інформацію про війну Росії в Україні та операції розвідки США, держсекретар США Ентоні Блінкен напередодні заявив, що подія не вплинула на співпрацю між Сполученими Штатами та їхніми союзниками.

"Ми співпрацюємо з нашими союзниками та партнерами після того, як з’явилися ці витоки, і ми зробили це на високому рівні, і ми чітко заявили про нашу відданість захисту розвідданих і про наші зобов’язання щодо наших партнерських відносин у сфері безпеки", - заявив Ентоні Блінкен.

Витік документів Пентагону не стане основою для нових операцій Росії, бо вона не здатна використати авіацію для нападу, - зауважував своєю чергою колишній командувач армією США в Європі, генерал-лейтенант у відставці Марк Гертлінг.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Форум

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG