Спеціальні потреби

Під час авіакатастрофи на Алясці загинув сенатор Тед Стівенс


На Алясці, під час катастрофи літака, загинув колишній американський сенатор від цього штату Тед Стівенс. Йому було 86 років.

Тед Стівенс народився у середньозахідному штаті Індіана і впродовж 40 років був сенатором штату Аляска в Сенаті США. Стівенс вважався людиною, яка найдовше представляла Республіканську партію у верхній палаті Конгресу США за всю історію її існування.

У 2008 році він змагався за 7 термін урядування, але програв вибори через звинувачення у корупції, а зокрема за неправдиві інформації щодо подарунків, отриманих від нафтових контакторів. Однак пізніше ці звинувачення були відкинуті через порушення допущені зі сторони федеральних прокурорів.

Тед Стівенс був відомий своїми зусиллями на підтримку розвитку Аляски, сенатором якої він став 10 років після того, як у 1959 році цю територію було включено у склад Сполучених Штатів.

Його часто звинувачували у витрачанні мільярдів доларів урядових грошей на місцеві проекти.

У 1978 сенатор Тед Стівенс врятувався під час авіакатастрофи у місті Анкорідж, на Алясці. Тоді загинула його перша дружина.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG