Спеціальні потреби

Держдепартамент США закликає Росію припинити окупацію Криму і повернути півострів Україні


Джонг Кірбі
Джонг Кірбі

Про це йдеться у заяві Державного департаменту США з нагоди другої річниці «референдуму» в Криму.

У зв’язку з другою річницею анексії Криму Росією, Державний департамент США оприлюднив заяву, в якій закликає Москву «припинити окупацію і повернути Крим Україні».

«Сьогодні російська окупація Криму розпочинає свій третій рік, і ми знову підтверджуємо нашу прихильність єдиній та суверенній Україні. Сполучені Штати не визнають російський «референдум» від 16 березня 2014 року або спробу анексії Криму, що є порушенням міжнародного права", - йдеться у заяві речника Державного департаменту Джона Кірбі.

«Ми, як і раніше, глибоко занепокоєні ситуацією в окупованому Росією Криму, де окупаційна «влада» придушує інакодумство і, де етнічні та релігійні меншини - особливо кримські татари й етнічні українці - зазнають серйозних і тривалих репресій. Неурядові організації та незалежні засоби масової інформації, як і раніше, змушують мовчати або витісняють, міжнародні спостерігачі надалі позбавлені доступу до півострова», – зазначається у заяві Держдепу США.

«Ми не визнаватимемо силової зміни кордонів у 21-му столітті. Санкції, пов’язані з Кримом, залишатимуться чинними доти, доки окупація триває», – наголошують у заяві.

«Ми знову закликаємо Росію припинити окупацію і повернути Крим Україні», – заявив офіційний представник Держдепу США Джон Кірбі.

Дивіться також: Війна не виправдовує зволікання України з реформами - Вікторія Нуланд у Сенаті

Війна не виправдовує зволікання України з реформами - Нуланд у Сенаті. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:04:04 0:00

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG