Спеціальні потреби

США заморозили особняк російського олігарха Дерипаски в Мангеттені


Олег Дерипаска
Олег Дерипаска

Особняк, який розкинувся на Верхньому Іст-Сайді в Мангеттені, був заморожений в рамках серйозної битви між урядом США та російським олігархом Олегом Дерипаскою, повідомляє видання New York Post.

Американські чиновники кажуть, що Дерипаска, алюмінієвий мільярдер, тісно співпрацює як із російськими лідерами, так і з російським президентом Володимиром Путіним, і що російський олігарх перебуває у списку санкцій через причетність, як стверджується, до вбивства, відмивання грошей, хабарництва та рекетирства

Дерипаска також роками робив виплати колишньому менеджеру кампанії президента Трампа Полу Манафорту, який був засуджений за злочини, в тому числі відмивання грошей, і який співпрацює з американським спецпрокурором Робертом Мюллером у розслідуванні щодо Росії.

Вашингтон заморозив американські активи Дерипаски, в тому числі масивні особняки в Мангеттені та Вашингтоні, округ Колумбія. Але Федеральна резервна система США також веде переговори з ним, щоб він відмовився від деяких своїх європейських операцій, щоб тримати їх вільними від санкцій, кажуть чиновники казначейства.

Але, хоча уряд США заморозив американські активи Дерипаски, в тому числі його майно, Дерипаска облаштував усе так, щоб діти та колишня дружина його ділового партнера, олігарха Романа Абрамовича, жили в стінах особняка, повідомляє The Post.

За словами чиновників казначейства, коли уряд заморожує активи, це означає, що будь-хто, хто веде справи з санкціонованою особою, і санкціоновані компанії, можуть самі бути предметом санкцій.

Дерипаска придбав п’ятиповерхову нерухомість за 42,5 мільйони доларів у 2008 році.

Дивіться також: Пол Манафорт визнав себе винним і співпрацюватиме зі слідством

Пол Манафорт визнав себе винним і співпрацюватиме зі слідством. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:03:23 0:00

Відео - найголовніше

Блінкен зіграв на гітарі та заспівав в барі в Києві. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:01:10 0:00
XS
SM
MD
LG