Спеціальні потреби

США ввели обмеження проти низки компаній за підтримку російського ВПК


Російський береговий ракетний комплекс "Бастіон" на Курильських островах, 5 грудня 2022. Фото: Міноборони РФ/Reuters
Російський береговий ракетний комплекс "Бастіон" на Курильських островах, 5 грудня 2022. Фото: Міноборони РФ/Reuters

Білий дім вніс 24 компанії та організації до списку експортного контролю за їхню підтримку військово-промислового комплексу Росії, ядерної програми Пакистану та за постачання електроніки іранським компаніям.

Міністерство торгівлі США повідомляє, що ці організації, розташовані в Латвії, Пакистані, Росії, Сінгапурі та Швейцарії, було додано через загрози національній безпеці та зовнішній політиці США.

Зокрема, серед компаній - Fiber Optic Solutions з Латвії, яка виробляє оптиковолоконні гіроскопи та інше обладнання, і російську AO Kraftway Corporation PSC, яка називає себе однією з найбільших російських IT-компаній і продає широкий спектр ІТ-рішень, включаючи виробництво обладнання.

Також у списку - 10 компаній у Пакистані та ОАЕ, які, на думку Білого дому, причетні до ядерних розробок Пакистану.

Після початку повномасштабної російської війни 24 лютого Білий дім значно розширив список експортного контролю, внісши туди компанії, що працюють на російський ВПК. Цей список значно ускладнює для таких компаній можливість отримати американські товари й складові.

Раніше Голос Америки повідомляв, що, за висновками експертів, Росія продовжила виробляти передові керовані ракети, незважаючи на західні санкції, які мали на меті позбавити її необхідних для цього компонентів. Це означає, що Москва знайшла способи придбати напівпровідники та іншу техніку, або ж у Росії були значні запаси компонентів до початку війни.

Форум

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG