Спеціальні потреби

У США вже 124 тисячі хворих на COVID-19, в Італії - понад 10 тисяч смертей


Ньюйоркці ігнорують заклики влади зберігати відстань у 2 метри з іншими людьми під час прогулянки парком. 26 березня 2020 (Reuters/John Nacion)
Ньюйоркці ігнорують заклики влади зберігати відстань у 2 метри з іншими людьми під час прогулянки парком. 26 березня 2020 (Reuters/John Nacion)

Станом на 29 березня, кількість підтверджених випадків зараження коронавірусом COVID-19 сягнула 680 тисяч в усьому світі, померли понад 31 тисяча людей. За кількістю інфікованих людей лідирує США - 125 тисяч.

В Італії налічують найбільше смертей від пандемії - понад 10 тисяч, там інфіковано 92 тисячі людей. А в Іспанії за добу зафіксували найбільший стрибок смертності - 832 пацієнти із коронавірусом померли, й загальна кількість смертей перевищила 6.5 тисяч.

Найскладніша ситуація у Сполучених Штатах склалась в 8-мільйонному Нью-Йорку. Там зафіксовано 31 тисячу заражених і 672 смерті. Центри із контролю та попередження хвороб закликали жителів штатів Нью-Йорк, Нью-Джерсі та Коннектикут утриматись від не життєво необхідних подорожей країною, щоб зупинити поширення інфекції в інших штатах. Раніше повідомлялось, що президент Трамп розглядає можливість запровадити для мешканців заборону на виїзд з цих штатів.

Раніше мер Білл де Блазіо попередив, що мешканці Нью-Йорка мають бути готові, що половина населення міста заразиться на COVID-19 за увесь час пандемії. Крім того, місто змушене створювати тимчасові морги у наметах і трейлерах, щоб зберігати там тіла померлих від коронавірусу, адже морги практично заповнені.

Зараз принаймні 215 мільйонів американців живуть в умовах карантину. В суботу у штаті Іллінойс від коронавірусу померла дитина, якій не було ще одного року.

Тим часом, американські медики заявляють про недостачу медичного й захисного обладнання, у Нью-Йорку не вистачає лікарняних ліжок. Лікарі часом змушені дезінфікувати і повторно використовувати маски через дефіцит. А медсестри медичного центру у Нью-Йорку організували протест у суботу під стінами свого медичного закладу, щоб привернути увагу до браку обладнання.

Раніше президент Трамп підписав указ, що дозволяє Пентагону мобілізувати колишніх військових та Національну гвардію для допомоги у боротьбі з поширенням коронавірусу. А Держдеп попросив медиків з усього світу, які подавались на візу чи програми у США, призначити візову співбесіду. Особливо запрошують тих, хто має досвід роботи з коронавірусом.

Дивіться також: Дезінфікуючі засоби замість віскі: завод у передмісті Вашингтона змінив профіль через коронавірус. Відео

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG