Спеціальні потреби

Спроба військового перевороту в Туреччині. Оновлюється


Turkey, coup
Turkey, coup

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив, що "меншість в середині військового командування" намагається захопити владу в країні.

Раніше, турецькі військові розповсюдили заяву на національному телебаченні про те, що вони перебрали владу у свої руки і оголосили в країні комендантську годину. Військові заявляють, що «Рада Миру» відтепер є єдиним джерелом влади в країні.

Президент Ердоган, за повідомленнями, у цей день перебував у відпустці на одному з морських курортів Туреччини. Він зробив заяву через Фейсбук, закликавши громадян не приймати владу заколотників.

З’являються повідомлення про те, що військові захопили у заручники велику кількість посадовців та деяких командирів в Анкарі. Головні мости в Стамбулі були заблоковані бронетехнікою. Перекрито сполучення автомобільний рух.

З Анкари повідомляють про численні повідомлення про перестрілки. Над місто низько літає військова авіація

У Вашингтоні Президент Обама скликав негайну зустріч Ради національної безпеки. Туреччина є партнером США по НАТО. Втім американські закони забороняють дислокувати військові сили у країнах де здійснюється урядовий переворот.

Державний департамент США у своєму твітер повідомленні попередив американських громадян про небезпеку і рекомендує не виходити на вулицю і дотримуватися максимальних заходів безпеки.

XS
SM
MD
LG